• Dětský den 2019

          • V pátek 31. 5. 2019 si žáci 9. ročníků a někteří z 8. ročníků připravili pro ostatní žáky Den dětí. Na 18 stanovištích umístěných po celé škole i venku na školním hřišti a pozemku bylo velmi rušno. Odhodlané děti plnily poctivě náročné úkoly, zábavné hry, při kterých se též hodně nasmáli.Na závěr na všechny čekala sladká odměna. Tímto chceme PODĚKOVAT panu ZITOVI za sponzorský dar ve formě sladkostí.Děkujeme všem žákům za krásný den a také všem, kteří nám pomohli
            s organizací. 
            Věříme, že se den všem líbil, posuďte sami 😁

            Andrea Klímová

          • Pythagoriáda 2019

          • O Pythagorovi ze Samu toho není moc známo. Jeho myšlenky se mísí s myšlenkami jeho žáků a následovníků. Jisté však je, že založil slavnou školu, v níž měla matematika významné místo. Jako uznání jeho vlivu na oblast přemýšlení o číslech a geometrických tvarech se pořádá soutěž nesoucí jeho jméno. Žáci naší školy se účastnili školního kola a úspěšní řešitelé se v pondělí 27. května vypravili na ZŠ Stříbrnická, prokázat svůj počtářský um v kole okresním.

            V nejmladší kategorii Z5 náš reprezentant Marek Do, obsadil dělené 15. místo. Bohužel, naposledy reprezentoval tento ústav, na příští rok byl již draftován do týmu Gymnázia Jateční.

            V kategorii Z6 měla naše škola vyrovnané zastoupení. Oba účastníci, Matěj Chaloupka a Štěpánka Kuklíková, se umístili na děleném 6. místě s 11 body ze 14 možných.

            Poslední zástupce z Chlumce neskončil poslední, nicméně Radovan Šíf nebyl ve své nejlepší formě. Dalo by se říct, že v druhém kole byl počítán a málem skončil KO.

            Děkujeme všem soutěžícím.

            Patrik Černý  

          • Školní kroužek šachů

          • Ve čtvrtek 23. 5. jsme ukončili letošní výuku šachového kroužku v ZŠ. Na závěr jsme sehráli bleskový turnaj, kterého se zúčastnilo 10 hráčů. Zvítězil s přehledem  S. Borovanský s 8 body před O. Stiborem s 6 body, A. Hejný získal 5,5 bodu. Hrálo se o ceny, a tak byl boj na šachovnicích neúprosný. Sejdeme se opět na začátku nového školního roku. Zájemci o šachy jsou vítáni.

            Přejeme všem hezké prázdniny!  Vedoucí kroužku Z. Mittelbach a P. Bureš.

          • Kola pro Afriku

          • Naše základní škola ve spolupráci s Městským úřadem v Chlumci zorganizovala sbírku starších a nepotřebných kol pro děti v Africe.

            Poděkování patří…

            dárcům kol – tolik jsme jich opravdu nečekaliJ. Bylo sebráno téměř 50 kol…

            pracovníkům sběrného dvora, kteří kola skladovali, nakládali a odváželi…

             …a především p. Kroa z MÚ Chlumec (odbor životního prostředí), se kterou je radost spolupracovat. Byla vždy milá, vstřícná a ochotná…

            Děkujeme všem, kteří se na této akci podíleli.

            Kola jsou posílána dětem do Gambie v Africe, aby mohly dojíždět do svých škol.

            O vše se stará nezisková organizace Kola pro Afriku, obecně prospěšná společnost, která úzce spolupracuje s Gymnáziem, Ostrava – Hrabůvka.

            DAROVANÁ KOLA POMÁHAJÍ DĚTEM V AFRICE NA JEJICH CESTĚ KE VZDĚLÁNÍ…

          • STOLNÍ TENIS – TURNAJ RODIČŮ A DĚTÍ – PŘIHLASTE SE

          • Ve čtvrtek 6. 6. od 14.15 do 16:00 bychom rádi uskutečnili turnaj ve stolním tenise a zapojit se mohou i rodiče.
            Přihlašovat se můžete do 31. 5. na emailové adrese behounkova@zschlumec.cz nebo u mě v kabinetě a to do kategorií:
            jednotlivec 4. a 5. ročník,
            jednotlivec 6. až 9. ročník
            čtyřhra rodič/učitel + žák 4. až 9. ročník

            Hrací systém bude určen dle počtu přihlášených.
            Těšíme se na hojnou účast. 

          • Matematická olympiáda 2019

          • V dalším ročníku olympijského cyklu se přes přísný postupový limit propracoval do okresního kola pouze zástupce v kategorii Z8 Vojta Novák. Sám čelil nástrahám otázek z geometrie, aritmetiky a jiných oborů souhrnně známých pod označením matematika. Se ziskem …(1)…. bodů obsadil…(2)….. místo.

            1.  součin prvního lichého prvočísla a jediného sudého prvočísla
            2.  dvojnásobek počtu jím získaných bodů zmenšený o jednu třetinu počtu jím získaných bodů

              …. a včil mudruj!

                                                                                                             Patrik Černý

          • Matematický klokan 2019

          • V březnu proskákal naší školou zbloudilý vačnatec a mezi jednotlivými skoky vytrousil ze své nezapnuté kapsy Cvrčka, Klokánka, Benjamína a Kadeta. Jeho neopatrné počínání neušlo pozornosti místního žactva, které se jmenovaných radostně ujalo, podrobilo je zkoumání a zpracování matematickým aparátem a poté vrátilo původnímu majiteli.

            Soutěže se zúčastnili žáci druhého až devátého ročníku. Z našich želízek v ohni se nakonec ujmulo pouze jediné. V konkurenci 1348 účastníků se Matěj Chaloupka propálil na desáté místo v okrese se ziskem devadesáti osmi bodů.

            Gratulujeme!

          • 6. A VE SVĚTĚ ANIMOVANÉHO FILMU

          • V úterý 21. 5. vyrazila třída 6. A vlakem na školní výlet do Prahy. Našim cílem bylo Výstaviště Praha v Holešovicích a to konkrétně pavilon E, kde právě probíhá výstava 30 let animace Pixar. Hned na začátku nás přivítal v celé své kráse nejrychlejší auťák animovaného filmu Blesk Mc Queen. Velmi nás také zaujaly hlavní postavy ze seriálu Příšerky s r.o., které byly větší než my. Také jsme se dozvěděli, že na výrobu jedné vteřiny filmu je potřena 24 obrázků. Vyzkoušeli jsme si, zda jsme pružní jako Elastička z filmu Úžasňákovi. Pilně jsme vyplňovali také pracovní list, na kterém nás žádná otázka nemohla zaskočit.

          • Krajské kolo recitační soutěže v Lounech

          • Během víkendu 27.-28.4.2019 proběhlo krajské kolo recitační soutěže v Lounech. V sobotu předvedla svou báseň děvčata ze 3.B Magdaléna Šponarová a Štěpánka Červená, v neděli předvedla svůj výrazný přednes dvě děvčata z 5.A  Anna Kuželková a Markéta Jiroušková. Všem těmto žákynímještě dodatečně blahopřejeme a děkujeme za reprezentaci naší školy.

          • Šachový turnaj

          • V sobotu 18.5. jsme se zúčastnili 27.ročníku Šachového festivalu v Ústí n/L.
            Hráli jsme v kategorii ml. žáků narozených 2009 a mladší. ZŠ Chlumec reprezentovalo 5 hráčů.
            Ondřej Stibor, Václav Nacházel, Lukáš Novák, Ondřej Pavelka a Matěj Bucha.
            Hrálo 13 hráčů z Děčína, Ústí n/L a Chlumce.
            Obsadili jsme první čtyři místa a 6. místo.
            O. Stibor získal 7 bodů ze sedmi kol a s přehledem zvítězil.
            Druhý
            skončil V. Nacházel   se 6 body, třetí byl L. Novák s 5 body a čtvrtý se umístil O. Pavelka
            se 4 body. Horším pomocným hodnocením byl na 6. místě M.Bucha také se 4 body. Naši hráči si tak ověřili, jak na tom výkonnostně jsou.                                                       
                                                                                                      Z. Mittelbach (vedoucí kroužku)

          • Mc Donalds Cup

          • Dne 13. května se žáci třetích ročníků zúčastnili výše jmenovaného fotbalového turnaje. V konkurenci 12 škol z ústeckého okresu si vykopali výborné, leč smutkem trochu opředené, čtvrté místo.
            Gratulujeme!

            Hráči: Ondra Stibor – C, Jirka Wolf, Matyáš Holub, David Mašek, Jaime Maree, Jirka Klikar, Jakub Bouda, Jaroslav Štěrba, Filip Kubíček

          • Exkurze do Drážďan

          • Dne 13. 5. strávili někteří žáci prosluněný den v hlavním městě Saska Drážďanech. Naším cílem bylo historické centrum města s mnoha pamětihodnostmi.  Naší pozornosti neunikly např. jezdecká socha Augusta Silného, zámek, Zwinger, Brühlova terasa, a samozřejmě symbol Drážďan kostel Frauenkirche, který byl za druhé světové války zničen a teprve od roku 2005 ční nad střechy města v celé své nádheře. Výlet jsme zakončili v obchodech Altmarkt-Galerie a na Prager Straße. Na závěr jsme také něco utratili. Své znalosti německého jazyka jsme otestovali při nákupu oblečení, občerstvení, suvenýrů a dárků pro rodinu.

          • JAKUB BLÁHA získal 3. místo v kraji 

          • V pátek 10. května proběhlo v Chomutově krajské kolo ODZNAKU VŠESTRANNOSTI OLYMPIJSKÝCH VÍTĚZŮ. Zúčastnit se mohli pouze žáci, kteří si vybojovali postup z okresních kol. Všichni žáci museli absolvovat 6 disciplín: 60m, skok daleký, hod míčkem, sedy-lehy, shyby a driblink.
            Naši školu v různých věkových kategoriích reprezentovali Michal Ryška, Jakub Bláha, Maxim Řádek, Kimi Zita a Martin Rusňák.
            Velkého úspěchu dosáhl Jakub Bláha v kategorii čtvrtých tříd.  Zisk bronzové medaile je obrovským úspěchem.  
            Gratulujeme Kubovi a pochvala všem za bojovnost a vzornou reprezentaci školy.

          • Páťáci na Lovoši

          • V úterý 7. května se žáci pátých ročníků vydali za poznáním Českého středohoří, konkrétně Lovoše. Některé nohy bolí ještě dnes, ale myslíme si, že cesta nahoru za ten krásný pohled stála.

          • 4.místo v okresním kole ATLETICKÉHO TROJBOJE 4.-5.tříd

          • V pondělí  29.4. se družstvo vybraných žáků zúčastnilo atletického trojboje na městském stadionu v  Ústí nad Labem.

            Z plánovaných disciplín stihli závodníci na stadionu pouze běh na 50metrů a štafety.  Poté z důvodu nepříznivého počasí (deště a chladu) jsme přeběhli do blízké tělocvičny ZŠ Vinařská, kde závod pokračoval v  soutěžích.

            Zisk „bramborové“medaile trochu zamrzel……..tak třeba příští rok.

             Družstvo tvořili: Adéla Revajová,  Anna Řádková, Patrik Lisec a Maxim Řádek

          • 3. místo v okresním finále ve volejbale

          • Výběr z žáků druhého stupně soutěžil 17. dubna na ZŠ Rabasova v okresním finále ve volejbale. Našim žákům se podařilo vyhrát úvodní skupinu. Nejcennější vítězství jsme si připsali proti domácím volejbalistům. Ve skupině o konečné umístění se nám už vyhrát nepodařilo, nicméně díky skvělým výsledkům v úvodní skupině vezeme domů pohár za skvělé třetí místo v okrese.

            GRATULUJEME BORCI!

            T. Kvapil, F. Tater, M. Elko, O. Dušánek, J. Musílek, J. Kiml, P. Březina

        • Kontakt

          • Základní škola, Muchova 228, Chlumec - příspěvková organizace
          • Mgr. Lenka Suchá, reditel@zschlumec.cz
          • Kancelář 734 751 283 Školní družina 734 750 709 Školní jídelna 734 750 708
          • Základní škola, Muchova 228, Chlumec - příspěvková organizace Muchova 228, 403 39 Chlumec Czech Republic
          • 44225997
          • 5zw3tgu
          • Identifikátor ředitelství - 600 085 473
          • Učitelé mají email ve tvaru: prijmeni@zschlumec.cz (např. dusanek@zschlumec.cz)
        • Přihlášení