• Fotografická a výtvarná soutěž

          • Naše škola vyhlašuje pro příznivce fotografování a kreslení soutěž na téma: 

            Hra světla (aneb co dokáže světlo)

            Začátek soutěže:  1. 2. 2023
            Konec soutěže:   13. 3. 2023
            Kategorie:    a)   1. – 3. třída (včetně přípravky)
                                 b)   4. – 6. třída
                                 c)   7. – 9. třída

            Snímky (maximálně tři obrázky na jednoho žáka) posílejte na mail: fotosoutez@zschlumec.cz. Nezapomeňte do mailu uvést i jméno a třídu. 
            Výtvarné práce, na kterých bude uvedeno jméno a třída autora, odevzdávejte učiteli Vv nebo p. uč. Gajdošové do kabinetu D.
            Obrázky i fotografie budou využity na výzdobu školy a umístěny na webových stránkách školy. 

            Vernisáž obrázků se uskuteční 23. 3. 2022 v rámci Dne otevřených dveří.
             

        • ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD PRO ŠKOLNÍ ROK 2023/2024
          • ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD PRO ŠKOLNÍ ROK 2023/2024

          • V ÚTERÝ 4.4.2023 PROBĚHNE ZÁPIS DO PRVNÍCH TŘÍD PRO ŠKOLNÍ ROK 2023/2024 

            Je určen pro

            • dítě narozené od 1. září 2016 do 31. srpna 2017
            • děti s odkladem povinné školní docházky z loňského školního  roku   

            Bližší informace upřesníme v březnu.

          • ŠKOLNÍ KOLA OLYMPIÁD V CIZÍCH JAZYCÍCH

          • V uplynulém týdnu proběhla školní kola olympiád v anglickém a německém jazyce. Celkem se zúčastnilo 59 žáků, kteří popisovali obrázky, snažili se porozumět poslechu a vyprávěli na zadané téma. Výsledky byly velmi těsné a každý předvedl to nejlepší, co umí. Bohužel postoupit do okresního kola může pouze vítěz. A takto to dopadlo v jednotlivých kategoriích:

            NĚMECKÝ JAZYK: 1. Ortová V. (9B), 2. Jiroušková M. (9A), 3. Herzinová A. (9A)

            ANGLICKÝ JAZYK – KATEGORIE I: 1. Hrochová K. (6B), 2. Steiner Š. (7A), Renner A. (7B)

            ANGLICKÝ JAZYK – KATEGORIE II: 1. Toušková K. (8B), 2. Šípek M. (8A), 3. Jiroušková M. (9A)

            Všem gratulujeme a přejeme hodně úspěchů v okresním kole.

          • Hrajeme divadlo pro mladší spolužáky

          • Po mnoha týdnech příprav jsme konečně se členy PVP Komunikační výchova obešli všechny první třídy i přípravku s naší pohádkou Jak šlo vejce na vandr. Naši nejmladší spolužáci byli z pohádky nadšeni a já moc děkuji všem členům semináře za snahu a výdrž při nácviku divadla. J

            Anna H. Šalanská

          • 4.B v terénu

          • Zapojili jsme se do celorepublikové akce - Ptačí hodinka a vydali se do okolí školy sčítat ptáky. Nejprve jsme si ve třídě vyzkoušeli, jak dobře jednotlivé druhy poznáme (kvízem na stránkách Ornitologické společnosti), připravili jsme si dalekohledy a počítání mohlo začít. Překvapilo nás, kolik jich v okolí školy žije. Neodradilo nás ani počasí a užili jsme si to.

          • STOLNÍ TENIS – OBÍHAČKA

          • Ve středu 21.12. se v rámci kroužku stolního tenisu zúčastnilo 17 bojovníků turnaje v obíhačce. Hráči byli rozděleni do dvou kategorií a po dobu 30 minut neustálého boje sbírali body. V kategorii 5. – 7. třída zvítězil Matyáš Vitner (5B), stříbro bral Šimon Berka (6A) a bronz v napínavém rozstřelu vybojoval Kryštof Vrbata (5B). Mezi staršími žáky z osmých a devátých tříd získal zlato Lukáš Novák (7A), který si dobrovolně zvolil účast ve starší kategorii. Nejzajímavější souboj byl o stříbro a bronz. O bod úspěšnější byl Aleš Pavlas (8B) a ze třetího místa se radoval Štěpán Pazdera (8A). Ostatní účastníci si také zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a hru fair play a nepolevujte v tréninku. Na měsíc červen je plánován 2. ročník turnaje ve čtyřhře i s rodiči a přáteli školy. Těšíme se.

          • Vánoční projekt

          • Letos před svátky jsme se rozhodli uspořádat trochu jiný projekt, a to s tématikou Vánoc. Chtěli jsme tentokrát zapojit opravdu celou školu od přípravky po deváťáky. Po škole jsme připravili různá stanoviště, která jednotlivé třídy obcházely a účastnily se daných aktivit. Protože správný projekt má propojovat vícero předmětů a oblastí, činnosti byly opravdu pestré. Děti absolvovaly ukázku chemických pokusů, zapojovaly obvody a rozsvěcely světýlka, luštily matematickou šifru, hrály kahoot, sportovaly, navlékaly řetězy z popcornu, poznávaly vůně a zvyky, zdobily perníčky, zpívaly koledy, pracovaly s texty a recitovaly, vyráběly přání a ozdoby, hrály divadlo, a to vše propojovalo téma Vánoc. Objevilo se sice pár zádrhelů (což se při pohybu skoro 400 žáků po 17 stanovištích dalo očekávat, organizaci nám zkomplikovala i ledová kalamita a nemoci účastníků), ale zvládli jsme to a  děti byly nadšené. Všechny třídy získaly po skončení projektu diplomy za jeho absolvování a pomáhající žáci 8. a 9. tříd dostali od vyučujících pochvaly.

            Přejeme všem krásné a pohodové Vánoce a do nového roku hlavně zdraví a pohodu.

                                                                                                           Klára Šafránková a Dana Rysová.

          • Úspěšná sbírka hraček

          • Sbírka hraček pro dětské pacienty Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem se opět vydařila.

            Dobrý den,

            ráda bych moc moc poděkovala za kouzelné dárečky, které využijeme pro dítka, která nemají tolik štěstí a není jim dobře, nebo ještě hůř, musí trávit vánoční svátky u nás.

            Vážím si spolupráce a přejeme vám všem mnoho krásného v příštím roce a o svátcích zdravíčko, pohodu a štěstí.

            Děkujeme a přeji šťastné a veselé

            Mgr. Lada Merunková

            vrchní sestra

          • Zámek Stránov

          • Dne 5.12. většina dětí ze ŠD jela na výlet, na zámek Stránov, kde byl pro děti přichystán odpolední program.

            Mohly nahlédnout do zámeckých komnat, kde připravovaly Vánoce.

            Samy si vyzkoušely péct cukroví, ochutnaly vánočku a vyrobily si svíčku.

            Nakonec za dětmi s nadílkou přišel Mikuláš, anděl a čert.

            Spokojené děti plné zážitků si ve večerních hodinách převzali jejich rodiče.

          • ČVTRŤÁCI ZAHÁJILI BRUSLENÍ

          • Dnešním dnem pro nás začaly lekce bruslení . I přesto, že byly nízké teploty, zahřáli jsme se zavazováním bruslí a sportovními výkony na ledě v Povrlech. Pro někoho to byla hračka, někdo stál na bruslích poprvé. Neodradily nás ani pády a první lekci jsme si užili. Těšíme se na další středu, ta bude mít totiž předvánoční atmosféru...

          • Výstava betlémů

          • Žáci naší školy navázali na předcovidovou tradici a letos se svými pracemi opět podílí na výstavě betlémů, která se koná v kostele Narození Panny Marie v Chabařovicích. Jedná se převážně o trojrozměrná díla, ale můžeme zde vidět i kresby a malby. Jejich autory jsou děti z 6. – 9. tříd a vyráběly je v hodinách užitých výtvarných činností.

            Zpestřete si svátky návštěvou kulturní akce.

          • Vánoční trhy - 4.B

          • Vánoce už klepou na dveře a tak jsme se vydali do města nasát tu správnou vánoční atmosféru. Navštívili jsem trhy, měli jsme soukromou prohlídku kostela a prohlédli jsme si nazdobené město. Celý den jsme si užili. Vánoce mohou začít...

        • ŠKOLNÍ KOLO OLYMPIÁDY Z ČESKÉHO JAZYKA
          • ŠKOLNÍ KOLO OLYMPIÁDY Z ČESKÉHO JAZYKA

          • Na začátku prosince se utkalo jedenáct našich odvážných osmáků a deváťáků v tradiční soutěži určené pro jazykově nadané žáky. Olympiáda z českého jazyka se skládá z jazykové a slohové části. Po přečtení všech prací a opravě mluvnické části gratulujeme prvním třem a ostatním děkujeme za účast a nasazení. J

            1. místo – Markéta Jiroušková (9.A) – 42 bodů  

            2. místo – Veronika Ortová (9.B) – 37 bodů

            3. místo – Sára Korbelová (8.A) – 36 bodů

            První dvě postupují do okresního kola, které proběhne v dubnu v Ústí nad Labem.                                                                                                                                                                       Anna H. Šalanská

          • VÁNOČNÍ TRHY V DRÁŽĎANECH

          • Po dvou letech jsme se konečně dočkali a vyrazili opět na oblíbenou návštěvu k našim sousedům v době adventu. Žáci osmých a devátých tříd navštívili Striezelmarkt, což je pojmenování pro vánoční trhy v Drážďanech podle staršího výrazu pro štólu, která byla všudypřítomná. Exkurzi jsme začali v historickém centru, prošli podél Semperoper, zavítali do Zwingru a naší pozornosti neunikla ani Frauenkirche, kde jsme si zmínilii několik souvislostí s historií a prohlédli si nádhernou vnitřní výzdobu. Závěrečnou část jsme věnovali hlavně finanční gramotnosti a utratili co se dalo za občerstvení, dárky pro blízké, a hlavně pro sebe.

          • Vánoční laťka na Vinařské

          • Druhý prosincový den se v Ústí nad Labem uskutečnily závody ve skoku vysokém. Jak je již dobrým zvykem, naši žáci a žákyně si vedli v silné konkurenci velice dobře. Naším největším úspěchem byla zlatá medaile, kterou získal Max Řádek. Svým vynikajícím výkonem překonal jako jediný výšku 165cm. Tímto ještě jednou všem děkuji za úspěšnou reprezentaci chlumecké školy a budeme se těšit na další výkony.

          • Gratulace k úspěchu

          • Žák naší základní školy Vladimír Kuželka se zúčastnil  55. ročníku Mezinárodní klavírní soutěže "Virtuosi per musica di pianoforte". Tato klavírní soutěž patří mezi přední klavírní soutěže Evropy i celého světa. Soutěže se zúčastnilo 33 soutěžících z 11 zemí světa. Vláďa obsadil v nejstarší kategorii nádherné 3. místo a byl jediným reprezentantem Ústí nad Labem. Uvedenou soutěž pořádala ZUŠ Evy Randové v Ústí nad Labem, záštitu nad soutěží a zároveň prezidentem soutěže byl hejtman Ústeckého kraje.
            Vláďovi blahopřejeme!!!

      • Kontakt

        • Základní škola, Muchova 228, Chlumec - příspěvková organizace
        • Mgr. Lenka Suchá, reditel@zschlumec.cz
        • Kancelář 734 751 283 Školní družina 734 750 709 Školní jídelna 734 750 708
        • Základní škola, Muchova 228, Chlumec - příspěvková organizace Muchova 228, 403 39 Chlumec Czech Republic
        • 44225997
        • 5zw3tgu
        • Identifikátor ředitelství - 600 085 473
        • Učitelé mají email ve tvaru: prijmeni@zschlumec.cz (např. dusanek@zschlumec.cz)
      • Přihlášení