• Školní kroužky - začínáme 3.10.2022
          • Školní kroužky - začínáme 3.10.2022

          • Vážení rodiče,

            zde naleznete nabídku kroužků na školní rok 2022/2023. Přihlašovat své děti můžete na e-mail  jednotlivých vedoucích, kteří Vám poté předají podrobnější informace. Tvar e-mailu ped. zaměstnanců je "příjmení" (bez diakritiky)@zschlumec.cz, u externích zaměstnanců je adresa uvedena v tabulce.

            Přehled kroužků naleznete zde.

        • KOLA PRO AFRIKU
          • KOLA PRO AFRIKU

          • Naše základní škola ve spolupráci s Městským úřadem v Chlumci opět organizuje sbírku starších a nepotřebných kol, včetně náhradních dílů.

            Více zde...

        • Od 13. 9. 2022  sběr PET lahví
          • Od 13. 9. 2022 sběr PET lahví

          • 13. 9. 2022 zahajujeme ve spolupráci s Městským úřadem Chlumec celoroční soutěž ve SBĚRU PET LAHVÍ

            Kdy?        každé úterý

            V kolik?   v 6.00 – 7.55 hod.

            Kde?        u hlavního vchodu ZŠ

            Poznámka:

            Počet přinesených petek nahlaste p. školníkovi nebo p. uklízečce u vchodu.

            Prosíme o sešlápnutí pet lahví!

             

        • Informace ze školní jídelny
          • Informace ze školní jídelny

          • Cena obědů od 1.9.2022

            •  7-10 let           21,- Kč

            •  11-14 let         24,- Kč

            •  15 a více let   30,- Kč

            •  cizí strávníci   60,- Kč

            •  čip     115,00Kč / záloha

            Svačina 20,- Kč

            Další informace

          • Sběr pet-lahví

          • Pan starosta ing. Zettlitzer předal ceny deseti nejlepším žákům, kteří uspěli v celoroční soutěži „Sběr petek“.

            Blahopřejeme!

          • Photo and video hunt

          • Konec školního roku už pomalu otevírá dveře, a proto se naši žáci minulý týden vydali na lov! Ano, na lov, a to obrázků a videí – na tzv. „photo and video hunt“. Žáci ze třetích, pátých, šestých, sedmých, osmých i devátých tříd lovili v chlumeckém parku.  

            Na začátku se žáci rozdělili do týmů (vždy 3-5 žáků), od vyučujících si vyzvedli kartu lovce s úkoly a už se nadšeně mohli pustit do pořizování fotek a videí. Potřebovali pouze mobilní telefon, odvahu a kreativitu… 😊 Podle nadšení žáků, s kterým se vrhli na řešení úkolů, a jejich úsměvů na tvářích si myslíme, že se tato aktivita všem líbila, protože po 45 minutách se nejednou ozvalo: „To ta dnešní anglina rychle utekla, co?“ 

            Děkujeme všem zúčastněným!!!  

            D. Rysová, K. Šafránková, P. Čejková, H. Karešová, I. Kubíková 

          • 5.B na výletě

          • V rámci vlastivědy se páťáci vypravili na exkurzi do památníku Terezín. Prohlédli si místa, o kterých si jen vyprávěli, zopakovali si své znalosti a dozvěděli nové zajímavosti. Další týden vyrazili na školní výlet do Prahy. Cesta vlakem byla pro všechny zážitkem stejně jako návštěva muzea nebo Neviditelné výstavy. Oba výlety jsme si užili a teď hurá na prázdniny...

          • Ekotým na safari

          • Moc se nám tam líbilo.

            Jeli jsme „Safari-expresem“ do míst, kde volně pobíhala zvířata – např. zubři, jeleni, mufloni či vodní buvoli.

            Pak jsme měli rozchod po zooparku, abychom se podívali po celé ZOO sami. Viděli jsme i krmení lachtanů.

            Tam a zpět jsme jeli vlakem a autobusem. Byla to docela dlouhá cesta, ale pro ekotým je to hračka…

            E. Zitová (6.A)

          • Den pro školu

          • Tento rok jsme se zapojili do velkého množství projektů a akcí. V pátek jsme v rámci projektu Den pro školu přivítali dobrovolníka Jakuba Lelka. Ten žákům 9. tříd vyprávěl o svých zkušenostech s prací na ambasádách nebo pro nadnárodní společnosti. Radil, jak zpracovat životopis, aby zaujal personalisty, jak napsat motivační dopis nebo jak se připravit na pracovní pohovor. Překvapil žáky informací, že např. na konkurz Microsoftu se hlásí 150 lidí a musíte projít osmi koly, nebo že všechny pohovory, které absolvoval, proběhly v angličtině. Mluvil o otázkách, které na pohovorech padají, a  popsal, co mezinárodní společnosti akcentují.                            
            Bylo fajn a snad i přínosné, že důležitost komunikace a znalost cizích jazyků zdůraznil tentokrát  odborník z praxe a nejen my vyučující.
                                                                  
            Klára Šafránková

             

          • DRÁŽĎANY – HISTORICKÉ CENTRUM

          • Konečně!!! Jsme vyrazili bez jakýchkoli koronavirových omezení za hranice naší země. Cílem našeho poznání bylo hlavní město Saska Drážďany. Nejprve žáci vypracovali v hodinách němčiny prezentace, kde propojili znalosti ze zeměpisu, dějepisu a němčiny. A po úspěšných prezentacích jsme mohli vyrazit. Navštívili jsme historické centrum s dominantami Frauenkirche, Zwinger, Schloss a několika dalšími. Samozřejmě jsme vyzkoušeli i znalosti němčiny (ti odvážnější) případně angličtiny při nákupu občerstvení, oblečení a drogerie. Počasí nám přálo, tak se vše úspěšně vydařilo.

          • Pomozte Martínkovi z 2.B

          • Jak můžete Martínkovi pomoci se dozvíte z videa a z informací pod videem.

            Děkujeme

            Vážení přátelé, kamarádi, známí i vy, kteří se neznáme. Dovolte mi seznámit vás s příběhem našeho syna Martínka ❤️ (malého fotbalisty 💚⚽️🤍) 5. 11. 2021 den který se nám stal osudným, bohužel nešťastně a obrátil život vzhůru nohama. V ten den mel Martinek vážnou nehodu, kdy po cestě domu z hřiště ho u domu srazilo vozidlo, pod kterým byl zaklineny. Přestože jej hned po vytažení začali ihned resuscitovat a po nekonečně dlouhé hodině se podařilo obnovit srdeční činnost, byl Martinkuv stav kritický. Poškozeni mozku v důsledku nedostatku kyslíku bylo velmi vážné. Jen těžko člověk , jako maminka nedokážete tuto informaci , sdělení lékařů přijmout. A ani nesmíte ! Musim jen věřit, doufat, bojovat a především nevzdavat to !✊💪🙏🍀. 2 měsíce šíleného boje na oddeleni JIRP KZ ÚnL, poté v 9. Ledna převoz na oddeleni DIOP které sídlí v nemocnici Hořovice a nyní jsme jiz podruhé převezeni do Oblastní nemocnice Kladno , kde kazdy den podstupujene léčbu , tzv. Ponory ( ponor trva 2 hodiny) v hyperbaricke komoře. K dnešnímu dni mame celkem 29 ponorů za sebou, ale také nás toho spoustu čeká 🙏✊🍀. Martínkův stav bych popsala tak, že žije ve svém uzavřeném světě a nemůže ven, ačkoli vnímá. Makame , bojujeme a nevzdáváme se! Uděláme cokoli aby tu obrovskou překážku porazil ! Dýchá sám, má zavedenou tracheostomii k ochraně dýchacích cest, umělou výživu dostává sondičkou do bříška tzv. PEG.
            Následně jsou v řešení nasledujici léčby - aplikace kmenových buněk( jelikož je prokázáno, ze působení kmenových buněk obnovuje funkce mozku) , neurorehabilitace, laserová terapie pokud Martinkuv stav a lékaři dovolí ✊🙏❤️. Ale také kočárek přizpůsobeny tomuto stavu od firmy benecykl, buffin - el. sedacka vyrobena na míru kdy Martinkovi pomůže v sedu , obsahuje bederní pas a 5ti bodové pasy k udrzeni správného držení těla, ale zaroven do budoucna se muže ✊🙏 s tímto šikovným buffinem učit chodit .
            Martinkuv každodenní program je plny cvičení , stimulace, čtení, ergoterapie a logopedie. Víme, ze nas čeká ještě dlouha cesta, ale věřím , ze naše úsilí Martinkovi pomůže a bude zase zdravý, krásný , usměvavý chlapeček plny elánu a jak mi spousty z vás píše : bude zase vysmátý na cely svět 💚
            Tímto Vám všem mockrát předem děkuji za každou radu, sdílení, za kazdou snahu pomoci Martinkovi který žije, ale také, jaký ten život bude mít 🙏🍀 zároveň DĚKUJI cele rodině , tatínkovi Martínka s rodinou, a mému příteli 💕, protože i ti to nemají lehké a jsou mi / nám obrovskou oporou !! 💚 OBROVSKÉ DĚKUJI patří také celému zdravotnímu personálu, díky kterým jsme tam, kde jsme, za jejich pomoc a psychickou podporu a také především

            https://www.facebook.com/TomikPodany/
            clipsshort_films
            Ktery stoji za vytvorenim celeho tohoto clipu od A-Z , toho spousta casu, snahy a úsilí - Tome děkujeme ! !🙏✊ Všem jednotkám IZS , které na miste zasahovali, bojovali mezi prvními a poskytli mému chlapečkovi první pomoc do příjezdu lékaře. Děkuji 🙏💚 ‼️Poprosím věnujte krátkou chvilku videu které Vám na vše odpovi jaký je Martinek bojovník ! 💙‼️

             

            Zde uvádím číslo Transparentního účtu :

            https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=29...

            2902176899/2010

             

             

          • Na naší škole proběhl další projektový den.


          • Tentokrát byl zaměřen na významné světové, ale i české osobnosti 20. a 21. století.

            Projekt byl založen na vzájemném vyučování. Žákyně a žáci 9. ročníků si vybrali navržené osobnosti, o kterých pak zpracovali prezentace pro žáky nižších ročníků, obohacené o různé aktivity, soutěže, myšlenkové mapy, audiovizuální doprovod atp.

            A jak akci hodnotily samy děti?

            Bylo to velmi super u Havla (prezidenta Václava Havla).

            Nejvíce jsem si zapamatoval u Bati.

            Byly tam dost důležité postavy (lidi).

            Škoda, že jsme nebyli na všech stanovištích.

            Stanoviště Kristy a Adél bylo velmi kreativní a hezké.

            Stanoviště Alžběty II. moc hezké, dobrý bylo, že to bylo anglicky.

            Nejvíc se mi líbilo stanoviště královny Alžběty II. Také se mi líbili Harry Potter a Karel Čapek.

            Nejvíce mě pobavilo poslední stanoviště: Havel.

            Líbilo se mi vše a byla to sranda.

            J. K. Rowling byla hezky ozdobená.

          • Čtvrťáci v květnu a červnu

          • Díky pěknému počasí jsme se v rámci projektu Týden pro naši Zemi vydali několikrát do přírody, poznávali jsme přírodní společenstvo vod, lesa a luk v okolí Chlumce, zaměřili jsme se na ekologii, sbírali odpadky, třídili odpad, plnili týdenní výzvu, při které jsme se snažili šetřit vodou, napsali jsme naší Zemi šifrovaný vzkaz a vytvořili si své Eko deníčky.
            Společně s kamarády ze čtvrté a pátých tříd jsme si užili Den zdraví, během kterého jsme si trochu „protáhli tělo“, poznávali a ochutnávali léčivé bylinky, vyzkoušeli si různé obvazové techniky, připomněli si zásady zdravé výživy atd.
            V rámci hodin Vv a Pč jsme zkoumali a kreslili plánek Chlumce, ze stavebnice Lego jsme vytvářeli Chlumec budoucnosti.
            V hodinách informatiky jsme objevili kouzlo programování „robůtků“ stavebnice Vex :-D
            Užili jsme si Den dětí, kdy jsme postupně navštívili 21 stanovišť, která pro všechny „děti“ připravili žáci 9. tříd a učitelé II.stupně. Díky! 😊
             

          • Cykloturistický kurz – Staré Splavy 2022

          • Po téměř dvouleté přestávce, za níž mohou covidová opatření, proběhl na naší škole vícedenní kurz, konkrétně cykloturistický.

            Lesní hotel v Doksech jsme vyměnili za Sportcentrum Staré Splavy a zářijový termín za květnový.

            Díky extrémně šikovným a zdatným dětem se nám podařilo zajet rekord v množství kilometrů, a to od začátku pořádání kurzu na naší škole.

            Nejezdili jsme jenom na kolech, ale hráli různé pohybové hry, jak venku, tak v tělocvičně, opékali buřty na ohni, navštívili Staré Splavy, Doksy, bažiny a snědli nespočet kopečků zmrzliny.

            Kurz v číslech:

            19 skvělých dětí, 4 pedagogičtí pracovníci, 133 km na kole.

          • DEN ZDRAVÍ

          • Na konci května se uskutečnil ve 4. a 5. třídách společný projektový den, který byl zaměřený na zdraví. Žáci si zopakovali znalosti ze školy i z běžného života a dozvěděli se něco nového. Učili se ošetřovat rány, obvazovat zlomeniny, určovali názvy léčivých bylina a jejich vliv na zdraví, připomněli si zdravou výživu, bezpečnost při sportech a otestovali svoji fyzickou zdatnost. Blíží se prázdniny a všechny získané dovednosti se jim budou hodit!

          • DEN DĚTÍ

          • Po covidové pauze jsme 1.6. řádně oslavili svátek našich žáků. Žáci devátých tříd si připravili 21 stanovišť, na kterých soutěžící překonávali překážky, zvedali těžké předměty, luštili rébusy a prověřili spoustu dalších dovedností. Odreagovat se mohli i při aktivitách venku, protože alespoň dopoledne přálo počasí. Za splnění daných úkolů obdrželi sladké odměny. Žáci druhého stupně vyplnili poslední dvě hodiny aktivitami dle své chuti a přání napříč jednotlivými ročníky. Někteří hráli dámu, jiní stolní hry nebo se zapotili v tělocvičně.  Velký dík patří zvláště žákům 9. A a 9. B, kteří se opravdu snažili. Výbornými pomocníky jim byli i někteří žáci osmých ročníků, kteří se tak připravili na příští rok.

      • Kontakt

        • Základní škola, Muchova 228, Chlumec - příspěvková organizace
        • Mgr. Lenka Suchá, reditel@zschlumec.cz
        • Kancelář 734 751 283 Školní družina 734 750 709 Školní jídelna 734 750 708
        • Základní škola, Muchova 228, Chlumec - příspěvková organizace Muchova 228, 403 39 Chlumec Czech Republic
        • 44225997
        • 5zw3tgu
        • Identifikátor ředitelství - 600 085 473
        • Učitelé mají email ve tvaru: prijmeni@zschlumec.cz (např. dusanek@zschlumec.cz)
      • Přihlášení